Als je gaat surfen wil je overal onbezorgd van kunnen genieten. Een goede reisverzekering kan hieraan bijdragen. Surfen wordt gezien als een vorm van extreme sport. Standaard reisverzekeringen dekken in de meeste gevallen deze extreme sport niet.

 

Wat vergoedt een reisverzekering?

Een standaard reisverzekering dekt meestal materiele schade zoals bagage daarnaast dekt de reisverzekering aanvullend op de zorgverzekering letselschade zoals ziekten en ongevallen.

 

Naast deze standaard dekking kan je kiezen voor een aanvullende reisverzekering als je een extreme sport gaat beoefenen op vakantie. Een aanvullende reisverzekering biedt een uitgebreidere dekking voor je sportuitrusting en eventuele hulpverlening bij een ongeluk.

 

Surfen met een aanvullende reisverzekering

Als je een extreme sport zoals surfen gaat beoefenen wordt het aangeraden een aanvullende reisverzekering af te sluiten. De reden dat je een aanvullende reisverzekering nodig hebt is dat een standaard verzekering niet alles dekt. Als je twijfelt of de sport die je gaat beoefenen onder een extreme sport valt bekijk dan altijd de polisvoorwaarden of neem contact op met je reisverzekeraar.

 

Is mijn uitrusting ook mee verzekerd?

Naast eventueel lichamelijk letsel dat door surfen kan komen, kan ook je surfboard  schade oplopen.

 

Of erger nog je surfboard kan gestolen worden. In het laatste geval ben je helaas niet verzekerd. Tenzij je duidelijk kunt aantonen dat je surfboard goed opgeborgen was, onzichtbaar voor anderen.

 

Schade aan je surfboard bijvoorbeeld in het vliegtuig is in vele gevallen wel verzekerd. Let goed op; bij een standaard reisverzekering is het bedrag wat je terug krijgt voor een kapot surfboard vaak niet toereikend om een nieuwe board te kopen. Bij een aanvullende verzekering komt de vergoeding vaak wel in die richting.

 

Europa of wereldwijd dekking?

Afhankelijk waar je gaat surfen is het belangrijk om te kijken in welk dekkingsgebied je bestemming valt. Onder Europa dekking vallen ook een aantal landen aan de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden, de Azoren, Madeira en Noord-Afrikaanse landen.

 

Ga je buiten deze gebieden op vakantie, neem dan een wereldwijde dekking. Lees eerst de polisvoorwaarden door wat er precies onder de dekkingen valt en wat niet.

 

Looptijd van uw reisverzekering

De keuze voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering is geheel afhankelijk van de duur van je reis. Ga je één keer per jaar op vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering de beste keuze.

 

Hou er rekening mee dat er een maximum zit aan het aantal dagen dat je aaneengesloten verzekerd kunt zijn bij een kortlopende reisverzekering. De meeste verzekeraars hanteren een maximum van 45 a 60 achtereenvolgende vakantiedagen.

 

Conclusie

Surfen is een gevaarlijke sport waarbij het van groot belang is dat je goed verzekerd bent. Een standaard reisverzekering geeft een redelijke dekking op het gebied van letselschade, alleen voor diefstal of materiele schade kun je beter een aanvullende verzekering nemen. Sluit voor je gaat surfen een aanvullende reisverzekering af om je in te dekken tegen verschillende ongevallen. Besluit aan de hand van uw bestemming of je een Europese of wereldwijde dekking neemt.
 

Tip: maak veel foto’s tijdens je vakantie van zowel de avonturen als van je eigen bezittingen. Dit kan als bewijs dienen bij je reisverzekering. 

Kijk voor meer informatie op zelf.nl