Op zondag en maandag 4 en 5 juni vindt The Battle of the Coast ( aka BOTC) plaats in Zandvoort aan Zee. De BOTC is een internationaal bekend Stand Up paddle board festival waar atleten van elk niveau ( pro & fun  ) tegen elkaar strijden in verschillende beach race formats namelijk de beach race, downwinder en sprint. Naast de Suppers zullen ook prone paddlers en surf skiers het tegen elkaar opnemen.

“When I hear ‘ beach race’  I immediately picture an entertaining day on the water. Straight away it takes you to a fun place. Instantly the event is associated with something cool. All we need is some water, a beach for the start and finish, and a few buoy turns.” (posted January 11th, 2017 by Christopher Parker)

De BOTC is de enige officiële NK SUP beach race die wordt georganiseerd in Nederland. Op verschillende onderdelen is de NK titel te bemachtigen en winnaars kunnen zich kwalificeren voor het wereldkampioenschap dat dit jaar nog wordt gehouden in Denemarken, dus dat belooft spektakel van het hoogste niveau.

De winnaar van alle drie de beach races mag zich uiteindelijk de overal winnaar van BOTC noemen en gaat naar huis met een mooie prijs en de eeuwige roem! Topsporters van over heel de wereld hebben zich ingeschreven en strijden mee om die felbegeerde plaats en prijzengeld.

Om de breedtesport te stimuleren richt BOTC zich ook op de beginnende of minder ervaren supper. Doe mee met een clinic stand up paddle boarden op zee of schrijf je in voor de Fun division en ervaar een echte SUP wedstrijd met kans op vette prijzen!

Voor de kinderen zijn Salt water clinics georganiseerd en de BIG SUP XL van Fanatic, (een enorm stand up paddle board voor maar liefst 8 personen) staat garant voor een ‘once-in-a-lifetime’  fun water experience.

Verder biedt het festival een SUP expo met testmaterialen, je kunt meedoen aan surf yoga, een skate longboard tour op de boulevard en outdoor fitness bootcamps, er is live muziek en een kleinschalige surfmarkt met hand made goodies en een outlet sale van Surf/Sup merken.

Het Supfestival is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden!