Surfen: het is een levensstijl, en de zoektocht naar de allerbeste surfspots als hoogtepunt van die levensstijl staat dan ook op de Bucketlist van elke doorgewinterde surfer. Er zijn ontelbare plaatsen in het buitenland waar surfen een nog groter plezier wordt dan het al is, en de volgende 3 surfspots zijn daar het bewijs van.

Alacati in Turkije

Bij een vakantie in Turkije denk je misschien al snel aan een all-inclusive hotel aan de kust. Maar in Alacati is er ook voldoende te buiten het resort te beleven. Alacati is een Turkse stad, gelegen op het schiereiland Cesme, en staat bij de Turkse bevolking bekend als een waar jetset/surf-paradijs. Nogal begrijpelijk als je weet dat de locatie iets wegheeft van Ibiza. Alacati heeft een enorme baai, waar bijna altijd goed vlak water is. Dankzij de sterke wind die er het overgrote deel van het jaar waait is het de ideale plaats voor windsurfers (alsook voor zonnebaders).

Padang Padang op Bali

In Azië kun je op vele plekken surfen, maar Padang Padang op Bali bewijst dat het een fantastisch surfspot is. De stad ligt iets ten noorden van Uluwatu, op Bali, op het uiteinde van het bekende Bukit Peninsula. Het strand is niet zo groot, maar het is er prachtig. Het is de ideale plaats voor beginnende en gemiddelde surfers. Padang Padang is gemakkelijk te bereiken, waardoor het iets drukker is dan de andere surfspots op het schiereiland.

Tijdens je vakantie op Bali kun je meerdere surfspots opzoeken. Padang Padang is vooral populair bij surfers die er komen voor de lol, de golven variëren tussen de één en maximaal twee meter hoog en zijn daarom ideaal voor een beginnend publiek. Er worden regelmatig surfwedstrijden georganiseerd – vaak door Rip Curl gehost – en het is daarom dus the place to be voor iedere surfer die op zoek is naar uitdagingen in het buitenland.

Boca Grandi op Aruba

Het enorme witte strand van Boca Grandi is gelegen in het oosten van Aruba’s zuidkust. Het is de perfecte plaats voor surfers dankzij de harde wind die er continu raast. Hierdoor kunnen golven een serieuze hoogte bereiken. Door de sterke stroming is zwemmen in deze baai af te raden, maar het is de perfecte spot voor zowel surfers als strandjutters. Mocht je een tijdens je vakantie op Aruba dus een dagje niet willen surfen kun je ook gaan jutten. Het strand ligt regelmatig vol met koraal en drijfhout die door de stroming worden aangevoerd.

De ingang van het strand wordt aangeduid met een opvallend rood anker, maar je kunt de enorme massa aan surfers al vanop een grote afstand zien gaan. Boca Grandi bevindt zich slechts 5 minuutjes van San Nicolas, de 2e grootste stad van Aruba, en het is dan ook een paradijs voor de surfer die naast golven trotseren ook wel eens graag op het vasteland vertoeft.