Welkom, Gast
Gebruikersnaam Wachtwoord: Onthoudt mij

Blessure: Peesontsteking schouder
(1 bekijken) (1) Gast
  • 1

Onderwerp: Blessure: Peesontsteking schouder

Blessure: Peesontsteking schouder 23 okt 2010 20:31 #74713

Broeders en zusters,

Dit jaar pas begonnen met golfsurfen, maar doordat ik (tijdens klussen) een peesontsteking in m'n schouder heb opgelopen, was mijn seizoen in july al voorbij. Peddelen en uitdrukken met zo'n schouder gaat gewoon NIET.
Iemand ervaring met zo'n blessure? Ik wil de boel niet naar de knoppen helpen maar ook niet 2 jaar wachten voordat ik weer actief kan worden....
Laast bewerkt: 23 okt 2010 20:31 Door Rentawake.

Blessure: Peesontsteking schouder 25 okt 2010 22:57 #74717

hey,

hoe weet je dat het een peesontsteking is? heb je al een arts bezocht? en heeft die geen uitspraken gedaan over wanneer je weer kan surfen.
welke beweging gaat er precies niet?
je kan natuurlijk ook altijd een fysiotherapeut proberen.

er zijn meerdere oorzaken waardoor beweging pijnlijk en moeilijk is
- een hele bekende is pijn in de schouder vooral wanneer je je arm van je lichaam af beweegt opzij. de pijn is dan het sterkst wanneer de arm horizontaal is en neemt weer af hoe hoger je je arm optilt (heeft te maken met anatomische ruimte in het gewricht)
- verder zou je ook een slijmbeursontsteking kunnen hebben, die kan een gelijk beeld geven van een pijnlijk gewricht wat nog meer pijn doet bij bewegen
- verder zou je ligamenten of peesjes gescheurd kunnen hebben, dit geeft door de schade ook een soort ontstekingsreactie met pijn

kortom er kan vanalles aan de hand zijn!
goed lichamelijk onderzoek kan al een hoop dingen uitsluiten. misschien heb je wel onstekingsremmers nodig..
revalidatie hangt erg af van de oorzaak, maar het lijkt me zowieso slim om eerst eens uit te zoeken wat er aan de hand is voordat je weer gaat surfen..

hoop dat dit je een beetje helpt

Blessure: Peesontsteking schouder 26 okt 2010 07:20 #74718

THNX voor je reply!

Ik heb idd eerste een slijmbeurs gehad. Deze is dmv cortisone-injectie verholpen. Daarna is door de huisarts en fysio de peesontsteking vastgesteld. De fysio heeft wel eea geprobeerd, maar ik ben daar mee gestopt omdat er geen enkele verbetering in zat en ik het idee krijg dat ze niet zo goed weten wat ze er mee aan moeten. Een prognose is er al helemaal niet geweest.

Symptoom is idd voornamelijk het uitoefenen van kracht met gestrekte arm en het aantrekken van bijvoorbeeld een jas.

Deze week maar eens terug naar de huisarts om een verwijzing naar een orthopeed of zo te vragen. Het ontbreekt gewoon aan een duidelijke conclusie en behandelplan.

Re: Blessure: Peesontsteking schouder 27 jan 2011 08:32 #74869

Inmiddels bij de schouder specialist geweest. Klassiek geval van Inpingement. Dus eerst door naar de gespecialiseerde fysio om de zooi mobiel en vrij te krijgen. Na 3 maanden terug naar de specialist om te kijken of we op de goede weg zitten. Operatie alleen als laatste redmiddel.
  • 1
Moderators: tsunamigod, king77, Onno*

Facebook vrienden

Twitter

Colofon

Stuur jouw surfnieuws in
Ontmoet surfers en wordt lid
Contact opnemen met de redactie
Adverteren? Dat kan!
Voeg ons toe aan je favorieten

Copyright © 1999 - 2015 Alle Rechten voorbehouden - Surfholland.nl & Ultimate-snowboarding.com zijn met 20.000+ geregistreerde boarders het grootste boarders netwerk van de Benelux!